Sałatka z kurczakiem i czerwoną soczewicą
pierś kurczaka
50g fety
100g czerwonej soczewicy Sante
papryka
kalafior (ok. 3-4 różyczek)
ogórek zielony
musztarda
natka pietruszki
Gotujemy kalafior al dente, soczewicę według przepisu na opakowaniu ( ok. 15minut), a pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i dusimy na oliwie z oliwy. W tym czasie jak to wszystko się szykuje, my kroimy fetę, ogórka i paprykę w drobną kostkę. Ugotowane składniki studzimy i łączymy z składnikami pokrojonymi. Mieszamy dodajemy ok. 2-3łyżek musztardy, przyprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki. Pakujemy do pojemniczka i uciekamy na uczelnie;)
Przedstawiałam Wam już zalety soczewicy. Niedawno odkryłam dopiero jej smak i zakochałam się w niej na zabój. Serdecznie Wam polecam wprowadzenie jej do diety.
Przypominam Wam także o loterii Sante ;) Warto, bo naprawde nagrody są bardzo interesujące ;) Loteria i jeszcze linkt do fan page.
Oj, ja nigdy nie robię sałatek, ale może czas zacząć? Widać, że można wykombinować naprawdę świetne rzeczy :)
OdpowiedzUsuńtaka sałatka na wyjście to super sprawa muszę takie coś zrobić ale ja bym pewnie zrobiła z ryzem ;d
OdpowiedzUsuńmusiałabym się przekonać do sera feta :)
OdpowiedzUsuńnie wiem dlaczego, ale nie przepadam za soczewicą..
OdpowiedzUsuńale słatka mimo wszystko wygląda apetycznie ;))
Lunchboxy to super sprawa :) To mi bardzo ułatwiło zabieranie jedzenia do pracy :)
OdpowiedzUsuńAż trudno uwierzyć, ale nigdy nie jadłam soczewicy, więc chyba wypróbuję Twój przepis, może mi posmakuje :)
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuń