doowy przecier pomidorowy ( można go zastąpić zblendowanymi pomidorami z puszki)
4 łyżki kukurydzy konserwowej
4 łyżki fasolki czerwonej konserwowej
pomidor
duża ilość natki pietruszki
jajko
oliwa
Guinoę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i przecierem pomidorowym. Gotujemy ok. 15 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. W osobnej misce mieszamy kukurydzę, fasolkę i pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Dodajemy quinoę, posiekaną natkę pietruszki i całość mieszamy. Przekładamy do ulubionego naczynia. Robimy jajko sadzone na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Przekładamy na sałatkę i zjadamy ;)
Super przepis. Kocham zdrowe jedzenie!!
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis:) Jeszcze takiego chyba nie widziałam:)
OdpowiedzUsuńwow jak dla mnie przepis-zaskoczenie :) oczywiscie pozytywnie
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuńo kurcze extra nowośc dla podniebienia ;)
OdpowiedzUsuń