poniedziałek, 17 czerwca 2013

Jajka posadzone na sałatce z quinoi

  Dawno nie było przepisów;) To danie jest inspirowane przepisem Pani dietetyk, ja dodałam swoje modyfikacje i tak powstała sałątka z quinoą, którą wczoraj Wam zaprezentowała, a dziś podzielę się przepisem;)


doowy przecier pomidorowy ( można go zastąpić zblendowanymi pomidorami z puszki)
4 łyżki kukurydzy konserwowej
4 łyżki fasolki czerwonej konserwowej
pomidor
duża ilość natki pietruszki
jajko
oliwa

Guinoę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i przecierem pomidorowym. Gotujemy ok. 15 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. W osobnej misce mieszamy kukurydzę, fasolkę i  pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Dodajemy quinoę, posiekaną natkę pietruszki i całość mieszamy. Przekładamy do ulubionego naczynia. Robimy jajko sadzone na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Przekładamy na sałatkę i zjadamy ;)



5 komentarzy:

  1. Super przepis. Kocham zdrowe jedzenie!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis:) Jeszcze takiego chyba nie widziałam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wow jak dla mnie przepis-zaskoczenie :) oczywiscie pozytywnie

    OdpowiedzUsuń
  4. o kurcze extra nowośc dla podniebienia ;)

    OdpowiedzUsuń