Masło orzechowe z Granolą orzechową
100g orzeszków ziemnych niesolonych
30g masła
Przygotowanie jest bajecznie proste. Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy ok. 15 minut, z małymi przerwami tak aby blender nam nie padł. I gotowe. Masełko możemy zjadać jako dodatek do owsianki, jako pastę na chlebek, czy dip do owoców. ;)
Granola orzechowa:
Granolę wypieka się wyłącznie z naturalnych składników bez konserwantów i sztucznych barwników, z dodatkiem cukru trzcinowego i soli morskiej.
W 34,9 % składa się z płatków owsianych jest źródłem witaminy z grupy B, białka roślinnego oraz minerałów tj. fosforu, magnezu, żelaza oraz cynku.
Granola jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego - Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca spożywanie 20-40g błonnika dziennie.
Ty diable :)
OdpowiedzUsuńoo domowe masło orzechowe <3 musi być pyszne
OdpowiedzUsuńRobiłam jakieś 2 tygodnie temu takie masło (z tym, że bez granoli) - pychota! :)
OdpowiedzUsuńale bajer? smaczne? :) nie znałam gronoli wczesniej!
OdpowiedzUsuńkusisz mnie takimi smakołykami ! :)
OdpowiedzUsuńJa robiłam niedawno domowe masło, ale bez granoli- mój facet (fan masła orzechowego)- dość szybko skonsumowal sloiczek :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam masło orzechowe, taki słoiczek to chętnie zjadłabym cały na raz :D
OdpowiedzUsuń