Pudding kukurydziany
250ml mleka
powidła porzeczkowe
Gotujemy mleko, gdy zaczyna wrzeć dodajemy kaszkę i gotujemy ciągle mieszając. Przekładamy pół porcji kaszki do niedużego naczynia ( ja użyłam pucharka do lodów). Następnie wkładamy powidła i resztę kaszki. Odstawiamy do lodówki na ok. 4 godziny. Następnie wykładamy, przekładamy na talerz i zjadamy ;)
Słów kilka o kaszce:
Kasza kukurydziana otrzymywana jest przez oczyszczenie i rozdrobnienie ziarna kukurydzy. Najbardziej rozpowszechniona jest w krajach latynoamerykańskich skąd się wywodzi i do dnia dzisiejszego stanowi jeden z najważniejszych składników kulinarnych. W kuchni polskiej kasza kukurydziana zyskuje uznanie ze względu na jej walory smakowe i odżywcze.
Ciekawy pomysł na podwieczorek :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :) nie próbowałam jeszcze kaszki kukurydzianej ;)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności! Będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł będę musiała wypróbować:D
OdpowiedzUsuńPudding... Mój ulubiony! :)
OdpowiedzUsuńPudding kukurydziany - tego to dawno nie robiłam... Muszę to zmienić, bo uwielbiam takie zdrowe desery :)
OdpowiedzUsuńjaki proste do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńAle super! Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńświetne są Twoje przepisy!
OdpowiedzUsuńInspirujesz mnie :)
Pozdrawiam,
Fit
___________________________________
www.fashionbyfit.blogspot.com
o, ciekawe ciekawe :D
OdpowiedzUsuńale pyszności!
OdpowiedzUsuńtaki pudding z chęcią bym zjadła
Very shortly this website will be famous among all blogging and site-building visitors, due to it's good posts
OdpowiedzUsuńHere is my homepage - авиабилеты в сингапур спецпредложение