niedziela, 12 maja 2013

Owsiane brownie z cukinią

  Dawno nie dzieliłam się z Wami przepisami, także proszę:

Owsiane brownie z cukinią


łyżka mąki pełnoziarnistej
łyżeczka kakao
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
jajko
pół cukinii
2 łyżki jogurtu naturalnego

Zaczynamy od piekarnika - rozgrzewamy go do 180 stopnii. Otręby, mąkę, proszek i kakao dokładnie mieszamy, dodajemy cukinię utartą na tarce o grubych oczkach oraz jogurt. Wbijamy jajko i łączymy z resztą składników. Przekladamy do kokliki i zapiekamy ok. 20-25 minut. 


8 komentarzy:

  1. ale to smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest na słodko czy bardziej na wytrawnie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie jest słodkie, ale dzieki kakao powiedzialabym ze wytrawne tez nie jest;D

      Usuń
  3. O ale ciekawe,muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbowałam kilka Twoich przepisów i były bardzo smaczne, myślę że na to danie niebawem też się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń