Koktajl melonowo-awokadowy z Musli Sante
200ml jogurtu naturalnego
40g awokado
30g melona
3 łyżki Musli orkiszowego z jagodami Goji Sante
Melona i awokado kroimy w kostkę, przekładamy do blendera, dodajemy jogurt i miksujemy ok 2minut. Przekładamy do pucharka, posypujemy musli i zajadamy.
Jak widzimy przepis banalnie prosty, szybki i smaczny. Połączenie awokado i melona jest naprawdę interesujące.
Nowością w mojej kuchhni było także Musli z jagodami goji. Nigdy wcześniej go nie próbowałam, bo obawiałam się, że będzie słodkie i napakowane różnymi dziwnymi dodatkami. A tu niespodzianka. Musli Lo jest źródłem fosforu i miedzi, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Ponadto fosfor pomaga w zachowaniu zdrowych kości i zębów, a miedź wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Nigdy tez nie jadłam wcześniej jagód goji, a są naprawdę bardzo dobre;) Nazywane są ,,czerwonymi diamentami". W tradycji chińskiej i tybetańskiej znane są i cenione od 2000lat.
ohh jak ja bym zjadła takie śniadankoo
OdpowiedzUsuńPewnie pychota :D
OdpowiedzUsuńMmm, pychota! A to musli jest jednym z moich ulubionych :) Ma naprawdę przyzwoity skład.
OdpowiedzUsuń