niedziela, 3 marca 2013

Koktajl melonowo-awokadowy z Musli Lo Sante

     Zainspirowana wczorajszą przesyłką, postanowiłam szybko wyczarować coś dobrego, a że znalazłam w lodówce kawałek awokado i melona wpadłam na pomysł koktajlu.

Koktajl melonowo-awokadowy z Musli Sante


200ml jogurtu naturalnego
40g awokado
30g melona
3 łyżki Musli orkiszowego z jagodami Goji Sante

Melona i awokado kroimy w kostkę, przekładamy do blendera, dodajemy jogurt i miksujemy ok 2minut. Przekładamy do pucharka, posypujemy musli i zajadamy. 
Jak widzimy przepis banalnie prosty, szybki i smaczny. Połączenie awokado i melona jest naprawdę interesujące. 

  

Nowością w mojej kuchhni było także Musli z jagodami goji. Nigdy wcześniej go nie próbowałam, bo obawiałam się, że będzie słodkie i napakowane różnymi dziwnymi dodatkami.  A tu niespodzianka. Musli Lo  jest źródłem fosforu i miedzi, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Ponadto fosfor pomaga w zachowaniu zdrowych kości i zębów, a miedź wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. 

Nigdy tez nie jadłam wcześniej jagód goji, a są naprawdę bardzo dobre;) Nazywane są ,,czerwonymi diamentami". W tradycji chińskiej i tybetańskiej znane są i cenione od 2000lat. 


3 komentarze:

  1. ohh jak ja bym zjadła takie śniadankoo

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, pychota! A to musli jest jednym z moich ulubionych :) Ma naprawdę przyzwoity skład.

    OdpowiedzUsuń