Domowy budyń jabłkowy z granolą czekoladową
40g mąki pełnoziarnistej pszennej
80g jabłka
200ml mleka
jajko
W małym garnuszku gotujemy mleko. W tym czasie jabłka ścieramy na tarce o duzych oczkach, dodajemy mąkę i jajko. Mieszamy do połączenia sie składników. Gdy mleko się zagotuje wlewamy masę i gotujemy jeszcze 2 minuty ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.
Przekładamy do kubeczka, dodajemy granolę i zjadamy;)
Słów kilka o granoli czekoladowej Sante:
Granolę wypieka się wyłącznie z naturalnych składników bez konserwantów i sztucznych barwników, z dodatkiem cukru trzcinowego i soli morskiej.
W 34,9 % składa się z płatków owsianych jest źródłem witaminy z grupy B, białka roślinnego oraz minerałów tj. fosforu, magnezu, żelaza oraz cynku.
Granola jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego - Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca spożywanie 20-40g błonnika dziennie.
Wczoraj zrobiłam sałatkę z kurczakiem i soczewicą z Twojego wcześniejszego przepisu i wyszła przepyszna :)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę;)
Usuńooo muszę spróbować sama zrobić taki budyń domowy:)
OdpowiedzUsuńOoo, budyń to jest to, na co mam ochotę! Dzięki <3
OdpowiedzUsuńzastanawiam się czy z mlekiem roślinnym też się uda, jak sądzisz?
OdpowiedzUsuńmyślę, że powinno się udać;)
UsuńNigdy nie robiłam w taki sposób domowego budyniu, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńMiodzio, bardzo proste i jednocześnie tanie danie. Polecam każdemu, bo właśnie przed chwilą go zrobiłam i rewelacja!!!
OdpowiedzUsuńcieszę się, że Ci smakowało;)
UsuńWygląda bardzo apetycznie - aż jutro sobie wypróbuję ;) dziękuję za pomysł!
OdpowiedzUsuńWspaniale to wyglada i mega sliczna masz miseczke
OdpowiedzUsuńO, domowy budyń, mniam! Na pewno dużo lepszy niż te wszystkie z torebki, w których aż roi się od konserwantów...
OdpowiedzUsuńnie zdawałam sobie sprawy, że zrobienie budyniu jesr tak łatwe :) może spróbuję na mące żytniej
OdpowiedzUsuńTo coś, co nazywam śniadaniem idealnym! :D
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńfajny zestaw jajkowo-łyżeczkowy ! :D
OdpowiedzUsuńO, zrobię sobie taki budyń! Czuję, że mi zasmakuje :)
OdpowiedzUsuń