Otrębianka
z guacamole
pół
awokado
4
pomidorki koktajlowe
pieprz
cayenne
sól
pieprz
Otręby
gotujemy w 200ml wody, do czasu aż wchłoną cały płyn. W tym
czasie obieramy awokado i rozdrabniamy je dokładnie widelcem (
ważne, aby było bardzo miękkie, dojrzałe). Pomidorki obieramy ze
skórki i kroimy w drobną kostkę, łączymy z awokado. Przyprawiamy
do smaku i mieszamy. Całość dodajemy do otrębów i gotowe. ;)
Owies ma wysoką wartość odżywczą, jest źródłerm błonnika, białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, żelaza i magnezu.
Dziś wybieram się do sklepu po płatki owsiane!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńWow, ciekawy pomysł :) Nigdy nie jadlam wytrawnej owsianki. Na pewno jest zdrowa, a czy mi zasmakuje, muszę się dopiero przekonać :)
OdpowiedzUsuńAkurat kilka awokado czeka w moim koszyku na warzywa na przyrządzenie ;) Bardzo lubię owsiankę na wytrawnie gotować na bulionie zamiast na wodze, smak jest zdecydowanie lepszy :)
OdpowiedzUsuńMusi być przepyszna! Uwielbiam avocado chyba pod każdą postacią. Na pewno wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł;)
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu kupić avocado ;)
super przepis. otręby sante to zdecydowanie moje ulubione! :)
OdpowiedzUsuń